Theorieles Basis Nitrox Duiker

Langer en/of veiliger duiken

Wat is nitrox?

Nitrox is net zoals ademlucht (perslucht) een gasmengsel dat duikers gebruiken, het zit in hun duikfles. Het is dus ‘verrijkte lucht’. We weten dat ademlucht bestaat uit - afgerond - 21% zuurstof en 79% stikstof (en nog wat edelgassen, voor het geval je deze vers opgedane kennis thuis eens wilt etaleren). Bij nitrox gaan we het percentage zuurstof verhogen. Nitrox bevat dus meer zuurstof en minder stikstof dan er in ademlucht zit. Dit laat ons toe veel langer en/of veiliger te duiken zonder decompressieverplichtingen. Je hebt minder risico op de fameuze duikersziekte (decompressieziekte) en je bent minder vermoeid na de duik. Maar nitrox beperkt ons dan weer in diepte! Zuurstof wordt giftig vanaf een bepaalde druk, dus hoe groter het percentage zuurstof in je nitroxmengsel, hoe minder diep je mag gaan. Het is een ideaal ademgas om mee te duiken op vakantie.

Een opleiding nodig?

Een nitroxbrevet is een aanrader voor zowel de recreatieve duiker, als de aspirantduiker. Voor het brevet 'Basis-Nitrox-Duiker' (BND) volg je een theoretische les bij één van onze eigen instructeurs, gevolgd door twee duiken met een nitroxmengsel. Je meet zelf met een analysetoestel de samenstelling van het mengsel in je fles en legt je instructeur uit wat die samenstelling voor jullie duik betekent. Als hij beide duiken positief evalueert, dan mag je voortaan het water in met mengsels die maximaal 40% zuurstof bevatten.

Wanneer kan je de opleiding starten?

  • Je kan al met de opleiding Basis-Nitrox-Duiker (BND) starten terwijl je de opleiding 1*Duiker volgt.
  • Je vraagt aan een Assistent-Instructeur of een Instructeur of hij/zij je de theorie wilt uitleggen (permanente evaluatie).
  • Daarna moet je twee duiken uitvoeren met een nitroxmengsel tussen 21% O2 en 40% O2 en van zodra je je brevet van 1*D laat homologeren, kan je gelijktijdig je brevet BND laten homologeren.

Deelnemings voorwaarden:

Aangemeld zijn in DIVES voor de cursus BND, zie https://www.duikschool-amphora.be/informatie/lidgelden voor meer info.

 

Praktische info

Startdatum 23-04-2020 20:00 pm
Einddatum 23-04-2020 23:00 pm
Ingeschreven 2
Locatie
Gemeenschapscentrum Luchtbal
Hondurasstraat 6, 2030 Antwerpen, België
Gemeenschapscentrum Luchtbal
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Inloggen