Zwembadtrainingen

Zwembadtrainingen vanaf 14 jaar op dinsdag  21.30 u tot 22.30 u in Sportoase Groot Schijn, Ruggeveldlaan 488 te Deurne. (Geen training tijdens kerst-, paas- en zomervakantie)

 

label erkende sportvereniging

Wij organizeren ook clubduiken waar beginnende duikers hun eerste duiken kunnen doen en waar er op een goed begeleide manier proeven kunnen afgelegd worden voor het behalen van de verschillende brevetten.

1 stersduiker

Een 1 * duiker is bekwaam om veilig en correct gebruik te maken van zijn duikuitrusting in een beschermde trainingsomgeving en is klaar om openwaterervaring op te doen, begeleid door een ervaren duiker. Hij moet kunnen functioneren volgens het buddy-systeem van de CMAS.

De theorie voor 1 stersduiker bestaat uit een les van ongeveer 2 uur. Ze wordt georganiseerd door de verantwoordelijken van het 1 en 2 stersbrevets telkens als er voldoende kandidaten zijn. Dit wordt medegedeeld in het zwembad.

duiken

2 stersduiker

Een 2* duiker heeft enige ervaring opgedaan. Hij moet in staat zijn om onder leiding van een ervaren duiker eenvoudige duiken te maken. Hij moet daarbij in staat zijn om manifeste duikongevallen te herkennen en er adequaat op te reageren. Hij moet kunnen functioneren volgens het buddy-systeem van de CMAS

oosterschelde0070

3 stersduiker

Een 3* duiker moet in staat zijn "zelfstandig" te duiken. Hij moet tevens in staat zijn duiken te leiden die geen uitzonderlijke moeilijkheidsgraad hebben (bv. geen duiken met volslagen beginnelingen, geen ijsduiken,...) Hierbij moet hij alle veiligheidsmaatregelen kunnen treffen, alle duikongevallen kunnen herkennen en er gepast op kunnen reageren.

4 stersduiker

Een 4* duiker is houder van het hoogste duikbrevet binnen NELOS en kan complexe duiken leiden, ook dieper dan 60 m. Hij kan duikers begeleiden vanaf een gehomologeerde 1* duiker. Hij heeft geen dieptebeperking.

 

Meer in deze categorie: Hervatting zwembadtrainingen »

Inloggen